1. Home
  2. /
  3. Welkoop
[ultimate_spacer height=”80″]

Welkoop over SCEX: grondig, plezierig en & vlot

SCEX en Welkoop werken al lange tijd prettig samen aan diverse projecten rondom supply, logistiek, e-commerce en IT & automatisering. Welkoop levert tevens een bijdrage aan het Supply Chain Planning College, een samenwerking tussen SCEX en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De samenwerking resulteert in trajecten die gestructureerd, grondig maar ook plezierig en vlot verlopen. Zowel bij het ontwerp van ons nieuwe distributiecentrum als bij de implementatie van een nieuw ERP hebben SCEX en Welkoop nauw samengewerkt.

Recentelijk zijn er diverse fundamentele verbeteringen gerealiseerd op het vlak van e-fulfilment. SCEX hebben daarbij intensief samengewerkt en naast het vinden van een geschikte e-fulfilment locatie is er ook een Order Management Systeem geselecteerd en geïmplementeerd. De selectie om te komen tot de optimale software voor Welkoop verliep volgens de stappen van de WMS GUIDE. Op gestructureerde wijze hebben we kennis gemaakt met diverse aanbieders van softwareapplicaties die aan de hand van een vooraf verstuurde briefing een presentatie en demo hebben gegeven. Daarnaast hebben we een bezoek gebracht aan een referent van de diverse aanbieders.

In korte tijd hebben we een geschikt Order Management Systeem kunnen selecteren en implementeren. Samen met SCEX hebben we vervolgens de eerste processen vormgegeven en zijn we tot een eerste indeling gekomen van ons E-DC.

In de nieuwe situatie hebben we onze productiviteit enorm kunnen verhogen en zijn we tot een schaalbaar proces gekomen waarmee we de komende jaren weer mee vooruit kunnen.

Martijn Verkerk – Operational Manager Online Welkoop

Referenties

De ‘WMS Guide’ is tot stand gekomen op basis van onze ervaring met het selecteren van logistieke software. Hoe onze opdrachtgevers aankijken tegen onze inzet lees je hieronder.