Doeltreffende en efficiënte
WMS selectie

‘WMS Guide”: een gestandaardiseerde aanpak voor het efficiënt, doeltreffend en met een korte doorlooptijd selecteren van een WMS.

 1. Home
 2. /
 3. Aanpak WMS selectie
 

SCEX WMS Guide

De korte weg naar succes
null

Jouw behoeften als vertrekpunt

De zoektocht naar een passend WMS start met jouw specifieke behoeften. SCEX helpt bij het vormgeven van jouw optimale logistieke concept en de vertaling naar de belangrijkste functionele en technische eisen en wensen. Dit leggen we vast in een Programma van Eisen.
null

Voortvarend uit de startblokken

Onze uitgebreide database met profielen van ruim 25 WMS-leveranciers en onze jarenlangs kennis en ervaring met deze bedrijven gebruiken we als basis voor het opstellen van een longlist van potentieel geschikte partijen. Natuurlijk nemen we daarbij het PvE als uitgangspunt.
null

Eerst zien, dan geloven...

SCEX definieert een bedrijfsspecifieke democase op basis van het PvE. We werken daarbij en een aantal essentiële processen uit naar demoscenario’s. Deze democase vormt de basis voor twee of drie klantspecifieke WMS-demo’s die door de leveranciers diepgaand en nauwkeurig moeten worden voorbereid.
null

Alle feiten komen op tafel

Een Warehouse Management Systeem vraagt een serieuze investering en wordt doorgaans voor langere tijd (5+ jaar) ingezet. Je wilt dan niet voor verrassingen komen te staan en relevante beoordelingscriteria over het hoofd zien. SCEX zorgt dat voor het maken van de juiste keuze alle relevante functionele, technische en financiële informatie op tafel ligt.
null

De implementatie: een goed plan is het halve werk

De implementatie van automatiseringssystemen kent flink wat risico’s en valkuilen. De meeste daarvan kennen we bij SCEX. Deze expertise zetten we graag in om een implementatieplan te maken dat werkt en dat rekening houdt met alle potentiële missers. Onze template zorgt ervoor dat er niks wordt vergeten.

Een doeltreffende en efficiënte WMS-selectie

Met onze gestandaardiseerde en bewezen succesvolle aanpak helpen wij bedrijven om in korte tijd het juiste WMS te selecteren. Dat doen we met:

 • Een team van specialisten met samen ruim 60 jaar ervaring in logistiek & IT
 • Een goed gevulde databank met WMS-leveranciers
 • Een set gestandaardiseerde documenten en checklists
 • Een zeer complete ‘requirements’ template op basis waarvan elke opdrachtgever de relevante functionele en technische eisen makkelijk kan selecteren
 • Een template ‘logistieke blauwdruk’ die als basis kan dienen voor het maken van een bedrijfsspecifieke blauwdruk
 • Een set van demoscenario’s die eenvoudig kunnen worden vertaald naar de scenario’s van de opdrachtgever
 • Geautomatiseerde beoordelingsformulieren
 • Alle do’s en don’ts voor een succesvolle selectie, contractvorming én implementatie in een handig overzicht
 • Onze ruime ervaring met het selecteren en implementeren van WMS-pakketten

Wil je snel en gedegen het juiste WMS selecteren? Kies dan voor SCEX WMS Guide!