Skip to main content

2023: een mooi jaar voor SCEX Software Optimization

 

We koersen af op de afronding van 2023. Voor veel bedrijven is de aanhoudende complexiteit voor het adequaat beheersen van de logistieke ketens nog steeds zeer uitdagend. Aanvoerketens lijken wat minder turbulent, maar de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, de stijgende loonkosten, de afname van de vraag en de blijvende onzekerheid door onder andere de   conflicten in Oekraïne en het Midden-Oosten en de grilligheid van het weer maken het balanceren van servicelevels enerzijds en ketenkosten anderzijds nog steeds tot een complex vraagstuk.

Geen betere raad dan voorraad is een gevleugelde uitspraak. Echter waar recentelijk de supply voor veel bedrijven het grote probleem was, is nu vooral het realiseren van voldoende demand de grote uitdaging. Het bullwhip-effect laat zich nog altijd gelden en zoals we elke dag op de economiepagina in de krant kunnen lezen, is de worsteling met het beheersbaar houden van de voorraadniveaus groot. Overvolle magazijnen zorgen op hun beurt dan weer voor allerlei logistieke uitdagingen.

Voor SCEX Software Optimization levert de complexiteit waarmee opdrachtgevers te maken hebben interessant werk op. Zowel op het vlak van het selecteren van supply chain applicaties (WMS, TMS, OMS en Supplier Portals) als met betrekking tot bijvoorbeeld vraagstukken rond lay-out en inrichting van DC’s, pickroute-optimalisatie en scenariostudies.

Het kan ons wat dat betreft niet complex genoeg zijn en we zijn ontzettend blij dat er zoveel nieuwe technologie beschikbaar is die ons helpt om tot de juiste oplossingen te komen. Om het concreet te maken wat kengetallen van onze opdrachten in 2023:

  • 7 WMS-selecties (met onze gestandaardiseerde en gedigitaliseerde methodiek WMS
    Guide)
  • 4 selecties van andere bedrijfsapplicaties
  • 4 optimalisatietrajecten (met onze gloednieuwe optimalisatiesoftware)
  • 4 projecten rond lay-out- en inrichting van DC’s (op basis van onze methodiek
    Warehouse Design & Optimization Guide)
  • 2 scenariostudies

Erg interessant en vooral ook leuk om samen met onze opdrachtgevers en alle mensen die er werken deze projecten uit te voeren. We kijken nu al uit naar 2024!

Benieuwd wat SCEX WMS Guide voor jou kan betekenen?