Skip to main content

Geslaagde Kennissessie Rensa Family Company

 

Op 10 april jl. waren we met SCEX – Supply Chain Excellence te gast bij onze opdrachtgever Rensa Family Company voor een kennissessie over het vernieuwde supply chain applicatielandschap dat zij momenteel realiseren met het programma Athene. Met deelname van Wibra, Zeeman Textielsupers, Dozon Bouwtechniek, Welkoop, Royal Fassin, BFG Warehousing, MOL Logistics, HQ Pack en Beter Bed was het een goed bezochte bijeenkomst met geanimeerde dialogen en veel interessante inhoudelijke vragen.

Het logistieke DNA van Rensa Family Company

 

Rensa Family is een (internationale) groep groothandels gespecialiseerd in o.a. verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair voor installaties in woningen, gebouwen en de industrie. Als dé technische en logistieke partner van de installateur, heeft het bedrijf alles in huis om haar klanten optimaal te bedienen.

Rensa Family Company fungeert als centrale dienstverlener voor de bedrijven uit de Rensa familie. Het bedrijf biedt onder meer een breed pallet aan logistieke diensten met veel toegevoegde waarde activiteiten. Op die manier wordt op uitgekiende wijze invulling gegeven aan de klantbelofte en wordt het logistieke DNA van het bedrijf onderstreept.

Jos Benraad, programmamanager Athene vertelde op bevlogen wijze over de plannen en ambities van Rensa Family en welk beroep dit doet op de verdere ontwikkeling van Rensa Family Company als klantgedreven ketenregisseur met focus op de perfecte executie van alle processen. Benraad gaf een interessante inkijk in hoe zich dat heeft vertaald in het ontwerp van een volledig nieuw landschap met supply chain applicaties.

SCEX als sparring partner

 

Bij SCEX voeren we veel projecten uit op het snijvlak van business en IT. We vinden het erg leuk om met onze opdrachtgevers mee te denken over inrichting van hun applicatielandschap, om vervolgens te helpen om daar de meest geschikte applicaties bij te selecteren en natuurlijk vooral ook om die applicaties daarna ook allemaal succesvol te implementeren.

Rensa Family Company gaf en geeft ons die kans en wij – Willem van den Berg en Casper Jansen – hebben we echt het gevoel gekregen als sparring partner te mogen meedenken in het programmateam. Door actief mee te werken in de verschillende werkgroepen en door mee invulling te mogen geven aan de veranderkundige component hebben we onze denk-, daad- en veranderkracht maximaal kunnen inzetten.

SCEX Kennissessies

 

Bij SCEX organiseren we regelmatig kennissessies rond actuele thema’s uit ons vakgebied Supply Chain Management. We organiseren dat het liefst bij en met onze opdrachtgevers zodat we het ook kunnen combineren met een praktijkverhaal en een rondleiding. Deze keer bijvoorbeeld in de vorm van een interessante rondleiding in het gemechaniseerde DC van Rensa in Didam.

Als inhoudelijk thema kozen we deze keer voor warehouse optimization. Willem van den Berg liet zien op welke wijze SCEX haar opdrachtgevers met low code optimalisatietools helpt bij het slim ontwerpen en inrichten van magazijnen, bij pickrouteoptimalisatie en bij ‘slotting’: het bepalen van de meest optimale locatie van een artikel in het warehouse.

De eerstvolgende kennissessie van SCEX vindt plaats op woensdag 11 september a.s. tussen 8.00 – 10.30 uur. We zijn dan te gast in het gloednieuwe DC van QSTA Foodlogistics in Nijkerk. Een fullservice logistieke dienstverlener en ketenregisseur met focus op gekoelde en diepgevroren levensmiddelen. Zie https://foodlogistics.qsta.nl

Wil jij erbij zijn? Ben je werkzaam binnen een bedrijf in productie, handel, retail of logistiek? Dan ben je van harte welkom. Meld je aan via onderstaand aanmeldingsformulier.