Skip to main content

Beter Bed kiest met behulp van SCEX WMS Guide voor Reflex WMS

 

Medewerkers van Beter Bed Holding hebben één grote gezamenlijke passie: de beste slaapbeleving voor iedereen mogelijk maken met een value for money assortiment van producten in uiteenlopende prijsklassen.

Met de formules Beter Bed, Beddenreus en DBC International heeft Beter Bed Holding als Europese Retail organisatie ambitieuze groeiplannen en wil in dat kader een nieuw en sterk logistiek fundament ontwikkelen dat schaalbaar, beheersbaar en wendbaar is.

 

Supply Chain Directeur Cyril van Seumeren: “we werken hard aan het stroomlijnen van de logistieke set up om daarmee de juiste randvoorwaarden te creëren voor winstgevende groei. Daarom hebben we onder meer plannen ontwikkeld voor het bouwen van een nieuw, toekomstbestendig omnichannel DC in Uden, voor het optimaliseren van onze logistieke processen en voor het implementeren van een nieuw WMS.”

Programma Morpheus

De plannen voor het realiseren van het nieuwe logistieke fundament zijn door Beter Bed samengebracht in het programma Morpheus. Met een viertal projecten wordt binnen dit programma gewerkt aan het verwezenlijken van de ambitieuze doelstellingen die Beter Bed heeft. De expertise van SCEX – Supply Chain Excellence is daarbij breed ingezet voor zowel het programma- en projectmanagement als voor het geven van inhoudelijke adviezen.

Selectie nieuw WMS

Een van de projecten betrof het selecteren van een nieuw WMS. De huidige applicatie bood naar het idee van Beter Bed onvoldoende perspectief en daarom is gekozen voor een geheel nieuwe oplossing. Als hulpmiddel bij dit selectieproces werd SCEX WMS Guide ingezet. Deze gestandaardiseerde aanpak voor een efficiënt en doeltreffend selectieproces zorgde ervoor dat Beter Bed met een korte doorlooptijd een passend WMS wist te selecteren.

“Beter Bed was op zoek naar een WMS met een rijke standaardfunctionaliteit en veel gebruiksgemak” aldus Willem van den Berg die namens SCEX als projectleider voor de selectie optrad. “Bovendien hecht Bed Beter veel waarde aan de connectivity en de wijze waarop het WMS kan voorzien in dashboard en rapportages. Aan deze thema’s besteden we met onze aanpak sowieso veel aandacht, dus dat werkte perfect.” 

De keuze van Beter Bed viel uiteindelijk op Reflex WMS van Hardis. Voor Beter Bed een oplossing die uitstekend aansloot op het Programma van Eisen en die leidde tot een positieve business case. Bovendien was er een goede match tussen het team van Beter Bed en dat van Hardis. “Heel belangrijk voor ons”, aldus Warehouse Manager Marc van den Heuvel die aangaf blij te zijn met de ondersteuning van SCEX bij de selectie.  

 

“Ze hebben ons met hun WMS Guide goed geholpen om met gestructureerde werkwijze snel en efficiënt de juiste keuzes te maken. Ook fijn dat we hun brede expertise voor het inrichten van onze processen en de inrichting van onze DC’s hebben kunnen inzetten. Handig zo’n breed inzetbare sparringpartner.”  

 

Meer weten over de aanpak van de selectie bij Beter Bed? Stuur een e-mail naar willem@scex.nl en hij vertelt je er alles over.

SCEX WMS Guide: een doeltreffende en efficiënte WMS-selectie

  • Een gestandaardiseerde en bewezen succesvolle aanpak
  • Een team van specialisten met samen ruim 60 jaar ervaring in logistiek & IT
  • Een goed gevulde databank met WMS-leveranciers
  • Een set gestandaardiseerde documenten en checklists
  • Een zeer complete ‘requirements’ template op basis waarvan elke opdrachtgever de relevante functionele en technische eisen makkelijk kan selecteren
  • Een template ‘logistieke blauwdruk’ die als basis kan dienen voor het maken van een bedrijfsspecifieke blauwdruk
  • Een set van demoscenario’s die eenvoudig kunnen worden vertaald naar de scenario’s van de opdrachtgever
  • Geautomatiseerde beoordelingsformulieren
  • Alle do’s en don’ts voor een succesvolle selectie, contractvorming én implementatie in een handig overzicht

Benieuwd wat SCEX WMS GUIDE voor jou kan betekenen?