Skip to main content

Burgers Bouwt Beter met nieuw ERP-pakket

 

Op basis van bijna 100 jaar ervaring bouwt Burgers transportmiddelen. Het bedrijf is sinds de start in 1925 uitgegroeid tot eenware specialist in gesloten opbouwen, geheel gebouwd op maat en met eigen serviceafdelingen in Nederland en daarbuiten. Burgers bedient succesvolle klanten als Action, Zeeman, Jumbo, Sligro, Walmart, Emons en BPost.

Met de ontwikkeling en productie van Double Deck Trailers heeft Burgers een succesvol specialisme ontwikkeld. In het kader van efficiënte en duurzame transportoplossingen zijn er op de snelwegen in Europa en ook in Chili en Japan steeds meer van deze trailers te vinden. Naar verwachting zal onder invloed van de klimaatdoelstellingen de markt voor inzet van deze trailers zich verder gaan ontwikkelen.

Burgers heeft een mooie marktpositie en ambitieuze groeidoelstellingen. Daarom wil CEO Jeroen Naalden het fundament van het bedrijf versterken om zo de basis te leggen voor gezonde groei. In 2023 is daarom het programma Burgers Bouwt Beter opgezet en van start gegaan. Met dit programma wil Burgers onder meer de leverbetrouwbaarheid verhogen, de orderdoorlooptijd verkorten, de kwaliteit van de output verhogen, de productiecapaciteit verhogen en de operationele kosten verlagen.

Programma Burgers Bouwt Beter

SCEX Supply Chain Excellence ondersteunt bij dit programma met zowel inhoudelijke advies als door ondersteuning met project- en programmamanagement

Het ambitieuze transformatieprogramma is gestoeld op drie pijlers:

  1. Project 5S om de werkplekken beter in te richten en adequaat te organiseren en zo meer flow te creëren en verspillingen te elimineren;
  2. Programma ‘Optimaliseren bedrijfsvoering’ met daaronder een aantal concrete verbeterprojecten gericht op het stroomlijnen van processen en slim organiseren van werkzaamheden;
  3. Selecteren en implementeren van een nieuw ERP-pakket.

Burgers kiest voor ECI Ridder als nieuw ERP-pakket

Omdat de huidige applicatie naar het idee van Burgers onvoldoende perspectief bood voor een adequate ondersteuning van de bedrijfsvoering is Burgers op zoek gegaan naar een alternatieve oplossing.  Als hulpmiddel bij dit selectieproces werd de gestandaardiseerde aanpak van SCEX ingezet. Met een efficiënt en doeltreffend selectieproces zorgde SCEX er zo voor dat Burgers met een korte doorlooptijd een passend ERP wist te selecteren.

De keuze van Burgers viel uiteindelijk op Ridder iQ van ECI, een innovatieve ERP-oplossing voor Smart Manufacturing bij klantordergestuurde productie. Voor Burgers een oplossing die uitstekend aansloot op het Programma van Eisen en die leidde tot een positieve business case. Bovendien was er een goede match tussen het team van Burgers en dat van ECI. “Heel belangrijk voor ons”, aldus CEO Jeroen Naalden die aangeeft heel tevreden te zijn met de ondersteuning van SCEX bij de selectie.

“Ze hebben ons met hun nuchtere blik en goed doordachte aanpak prima geholpen bij de selectie. Zo’n gestructureerde werkwijze bood ons de kans om snel en efficiënt de juiste keuzes te maken, al tijdens het selectieproces de kennis van Ridder en Burgers uit te wisselen en daarmee een snelle start mogelijk te maken. Bovendien hebben ze verstand van de inrichting van processen en hebben ze een goede klik met de mensen in ons bedrijf. Ik ben dus heel content over de bijdrage die ze hebben geleverd.” 

Jeroen Naalden CEO Burgers

Meer weten over de aanpak van de selectie bij Burgers? Stuur een e-mail naar casper@scex.nl en hij vertelt je er alles over.

Benieuwd wat SCEX WMS GUIDE voor jou kan betekenen?