Skip to main content

ERP versus WMS: wat te kiezen?

 

In de dynamische wereld van logistiek worden we voortdurend geconfronteerd met nieuwe technologieën en systemen. Maar In de turbulente en dynamische wereld van warehousing en logistiek sta je als bedrijf voor de uitdaging om de meest efficiënte en effectieve manier te vinden om je operatie(s) aan te sturen. Bij SCEX Software Optimization helpen we opdrachtgevers daarbij de juiste keuze te maken. Een vraag die we daarbij vaak krijgen is:

Voldoet de warehousemodule van het Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem of kunnen we beter kiezen voor een meer gespecialiseerd Warehouse Management System (WMS)?

In dit artikel duiken we in deze kwestie, met als doel je een evenwichtige kijk te geven op de keuze tussen ERP en WMS.

De Best of Breed Strategie: wat betekent dat voor jou?

De term ‘best of breed’ wordt vaak gebruikt om aan te duiden dat een bedrijf kiest voor de beste software in een specifiek domein. Voor warehousing en logistieke operaties betekent dit dat je kiest voor een systeem dat speciaal ontworpen is om logistieke processen aan te sturen, in plaats van te vertrouwen op de bredere maar mogelijk minder gespecialiseerde functionaliteit van een ERP-systeem. Maar waarom zou je voor deze benadering kiezen? Eenvoudig gezegd, omdat het je de kans geeft om te profiteren van de nieuwste en meest geavanceerde oplossingen op de markt, wat leidt tot betere prestaties van je logistieke operaties. Voorbeelden van ’best of breed’ applicaties in het logistieke domein zonder onder meer een Transport Management System (TMS), een Warehouse Management System (WMS), een Supplier Portal of een Fleet Management System (FMS).

……. Het hele artikel inzien? Maak de download onderstaand.

Het artikel "ERP versus WMS: wat te kiezen?" downloaden?

    Benieuwd wat SCEX WMS GUIDE voor jou kan betekenen?