Skip to main content

SCEX helpt Van Geloven Maastricht bij implementatie SAP EWM

 

Van Geloven biedt klanten een uitgekiend assortiment lekkere, kwalitatieve en verantwoorde snackproducten. Onder het assortiment vallen sterke merken met vertrouwde snacktoppers als de Mora KipKorn, De Bourgondiër draadjesvleeskroket, de Van Dobben rundvleescroquet, de Souflesse kaassoufflé en de Ad van Geloven kroket.

Blijven verbeteren

Passie en aandacht voor de producten, klanten en consumenten staan bij Van Geloven voorop. Al sinds de oprichting is het streven om de beste te zijn en continu te blijven vernieuwen. En dat vernieuwen gebeurt niet alleen in het assortiment, maar ook door het standaardiseren en optimaliseren van processen en het automatiseren daarvan. In dat kader wordt binnen Van Geloven momenteel SAP S/4HANA geïmplementeerd met als onderdeel daarvan ook het WMS van SAP: Extended Warehouse Management (EWM). De plant in Maastricht is de grootste fabriek van Van Geloven in Nederland en de voorbereidingen voor de implementatie van SAP zijn er in volle gang.

Plant Manager Jos Stoots

“Onze fabriek in Maastricht kent een forse omvang met best veel complexiteit in de logistieke processen. Nog maar weinig mensen hebben eerder met een WMS gewerkt dus veel is nieuw voor ons. Aan SCEX Software Optimization hebben we daarom gevraagd om ons te helpen bij de voorbereiding op de implementatie. Ze zijn lekker pragmatisch, hebben veel ervaring in de food en praten makkelijk met de mensen hier in Maastricht.  Dat werkt dus heel lekker samen zo.” 

De implementatie van SAP EWM 

Gartner® noemt SAP EWM in zijn Magic Quadrant™ for Warehouse Management Systems als één van de toonaangevende WMS-oplossingen in de markt. Voor Van Geloven moet SAP EWM een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het adequaat beheren van de logistieke processen, zorgen voor een hoge mate van zichtbaarheid en controle en voor integratie van de processen voor kwaliteit, productie en track-and-trace. Het WMS wordt in 2 fases geïmplementeerd en de vestiging in Maastricht gaat op 1 oktober a.s. live met Fase 1.

 

De fabriek van Van Geloven in Maastricht – in de volksmond nog altijd Mora – kent 3 productiehallen waar een grote variëteit aan snacks worden geproduceerd. Van bitterballen tot frikandellen en van kipvingers en chili-cheesenuggets tot mozzarellasticks. In de plant werken ruim 500 mensen waarvan er zo’n 55 actief zijn binnen de logistieke afdeling. Deze afdeling zorgt onder meer voor de goederenontvangst, de warehousing, de aanlevering van grondstoffen, halffabrikaten en verpakkingsmaterialen naar de productielijnen en het afvoeren, opslaan en verzenden van Gereed Product.

 

SCEX ondersteunt bij het maken van de logistieke blauwdruk, bij de voorbereidende werkzaamheden van de implementatie van SAP EWM en bij het realiseren van een verbeterprogramma dat is gericht op het stroomlijnen van de logistieke processen. Verder ondersteunt SCEX het Bedrijfsbureau met adviezen rond Planning & Scheduling. 

Logistiek Manager Ron Silverentand

“Willem en Casper zijn leuke gasten om mee te werken ”, aldus Logistiek Manager Ron Silverentand die aangeeft heel tevreden te zijn met de ondersteuning van SCEX. “Ze prikkelen ons door veel vragen te stellen, helpen ons structuur aan te brengen en komen met veel praktische tips en adviezen. En ze verstaan ons dialect, dus dat helpt ook mee” lacht Silverentand.

SCEX WMS Guide

Meer weten over de aanpak van SCEX bij het SAP EWM-project bij Van Geloven Maastricht? Stuur een e-mail naar Casper en hij vertelt je er alles over. Of plan direct een kennismaking in.