Skip to main content

SCEX helpt Vandapower bij versterken supply chain fundament

 

Vandapower is dé one-stop shop voor componenten voor batterijen en batterijladers. Met een breed assortiment – van industriële batterij- en ladercomponenten tot stekkers en kabels – worden klanten wereldwijd bediend. Vandapower assembleert kabelsets op maat, stelt kits samen, levert gereedschappen en biedt onafhankelijke technisch advies om voor elke klant de juiste oplossing te voorzien.

Klant centraal

Vandapower opereert op basis van de strategie van Customer Intimacy. Er worden vanuit 3 DC’s (België, UK en USA) 4 klantgroepen bediend:

  • OEM loodzuurbatterijen
  • Kleine, onafhankelijke assembleurs van batterijen
  • Start up’s lithium-ion batterijen
  • Laderfabrikanten

Het bedrijf heeft een aantal zeer succesvolle jaren gekend en is onstuimig gegroeid. Om de groei die in de toekomst wordt verwacht ordentelijk te laten verlopen wil Vandapower nu investeren in een sterk fundament zodanig dat de winstgevendheid in stand kan blijven.

CEO Stijn Uitterhaegen

“De markten waarin we opereren kennen een turbulent karakter en dat stelt ons als bedrijf voor de nodige uitdagingen t.a.v. het duurzaam waarmaken van onze klantbelofte. SCEX heeft ons heel goed geholpen bij het vormgeven van de ‘backend’ van ons bedrijf. Hun framework voor het Operating Model hebben we nu als basis gebruikt voor de inrichting van het businessmodel en dat zorgt voor veel meer focus, transparantie en rust in de operatie. Voor mij als CEO heel prettig om zo’n sparring partner te hebben die niet alleen de juiste vragen stelt, maar ook met antwoorden komt die werken in de praktijk. Onze supply chain krijgt nu weer een stevig fundament ” 

Brede ondersteuning van SCEX

SCEX helpt Vandapower bij het vormgeven en inrichten van het Operating Model (o.a. besturingsconcept, procesinrichting, applicatielandschap, organisatie en KPI-framework) en bij het realiseren van een verbeterprogramma dat is gericht op het optimaliseren van de logistieke keten. Verder ondersteunt SCEX bij de inrichting van Slim4 en het adequaat definiëren van alle rollen en verantwoordelijkheden rond forecasting, supply chain planning en voorraadbeheer.

Operations directeur Leen van Nuffel

“Tinus en Casper zijn prettige mensen om mee te werken en ze beschikken over een hoop direct toepasbare kennis ”, aldus Operations Directeur Leen van Nuffel die aangeeft heel tevreden te zijn met de ondersteuning van SCEX. “Ik heb ’t eigenlijk niet zo op consultants. Ze bezorgen je meestal een hoop werk en lossen niks voor je op is mijn ervaring. En dan komen deze ook nog ’s uit Nederland. ” lacht Van Nuffel. “Maar gelukkig is mijn ervaring nu anders en hebben ze bewezen dat er adviseurs bestaan die je echt verder helpen.”

SCEX WMS Guide

Meer weten over de aanpak van SCEX bij Vandapower? Stuur een e-mail naar Casper en hij vertelt je er alles over.