Skip to main content

Succesvolle werkconferentie ‘Logistiek is Topsport’

 

02 december 2022

 

Bedrijven worden vandaag de dag geconfronteerd met grote en complexe logistieke uitdagingen die onder toenemende tijdsdruk, tegen betere servicelevels én tegen lagere kosten het hoofd moeten worden geboden. Managers van logistieke operaties moeten elke dag opnieuw een topprestatie leveren. Als hulpmiddel zijn er hiervoor natuurlijk slimme logistieke applicaties beschikbaar. Binnen de muren van een distributiecentrum wordt daar doorgaans een WMS voor ingezet. SCEX Software Optimization helpt bedrijven met het selecteren en implementeren hiervan. Jaarlijks voeren we tussen de 10 en 15 projecten uit op het snijvlak van logistiek en applicaties gericht op het plannen, organiseren, aansturen en registreren van logistieke processen en operaties.

WMS Guide

Met SCEX WMS Guide hebben we een gestandaardiseerde aanpak voor het selecteren van een WMS ontwikkeld. Belangrijke basis hierbij vormt een uitgebreide database waarin we informatie van WMS-leveranciers hebben vastgelegd. Deze informatie beheren zij zelf en vormt de basis in een eerste fase van een selectie. We prijzen ons gelukkig dat we prima relaties hebben met een groot deel van deze WMS-leveranciers. Dat komt de kwaliteit van onze selecties ten goede en maakt het zowel voor onze opdrachtgevers als voor de WMS-partners fijn werken. Vanzelfsprekend hebben wij geen voorkeur en opereren we 100% onafhankelijk. Onze opdrachtgevers kiezen en wij zorgen ervoor dat zij de beste keuze kunnen maken.

Werkconferentie

Om de banden weer ’s aan te halen organiseerden we onlangs een interactieve workshop met WMS-partners waarin we de impact van alle ontwikkelingen op de toekomstige (logistieke) uitdagingen hebben gepresenteerd en besproken. Daarbij kwam natuurlijk ook aan de orde wat dat betekent voor de verwachtingen die bedrijven hebben t.a.v. WMS-oplossingen en die eisen en wensen die ze stellen met betrekking tot logistieke applicaties.

Vrije worpen schieten

Het werd in het thuishonk De Kooi van United Basketball – we zijn business partner van Yoast United & United Basketball – een geanimeerde bijeenkomst met levendige dialogen en de nodige nieuwe inzichten. En als klap op de vuurpijl een wedstrijd vrije worpen schieten met alle aanwezigen. Het werd een glorieuze overwinning voor Frank van Veenendaal van Veeloo die maar liefst 3 van zijn 5 vrije worpen in de basket wist te mikken. We zien Veeloo daarom binnenkort terug op het businessterras van United Basketball waar zijn hun welverdiende prijs komen verzilveren.

Al met al kijken we terug op een geslaagde bijeenkomst met enthousiaste reacties van de deelnemers. Een nieuwe bijeenkomst zit al in de planning.

Benieuwd wat SCEX WMS GUIDE voor jou kan betekenen?