Skip to main content

YAYA timmert aan de weg met nieuw WMS

 

YAYA is een lifestyle-merk voor vrouwen die zich stijlvol kleden. De collecties van YAYA zijn in
meer dan 2700 verkooppunten wereldwijd te bewonderen. Zo vind je YAYA-conceptstores in
Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, China en Ierland. Naast het fashion-
assortiment wordt er ook een range aan producten in het segment ‘home’ geleverd. Het
YAYA-hoofdkantoor is gevestigd in Halfweg, vlak bij Amsterdam. Hier bevindt zich ook het
warehouse waar een deel van de logistieke operatie van YAYA wordt uitgevoerd.

Groeistrategie YAYA

YAYA heeft een ambitieuze groeistrategie en wil mede daarom haar logistieke fundament versterken. Eigenaar Patrick Draijer: ‘Ons warehouse in Halfweg wordt momenteel nog bestuurd vanuit ons ERP en we werken er nog grotendeels op basis van papier. Naar ons idee niet echt een efficiënte manier van werken en niet echt een goede basis voor groei. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een WMS waarmee we denken een flinke stap te kunnen gaan maken in het professionaliseren van onze manier van werken en van de executie van onze logistieke operatie.’

Traject WMS GUIDE

Jack Dekker (Financial Controller: “Om tot de juiste keuze voor een WMS te komen hebben we SCEX Software Optimization gevraagd om ons te helpen. Met hun pragmatische aanpak ‘WMS Guide’ en op basis van hun kennis van logistieke processen wisten we samen snel tot een Programma van Eisen te komen. Hierin hebben we o.a. aandacht gegeven aan het goederenontvangstproces, het wegzetten op locatie op basis van slimme businessregels, het inzetten van verschillende pickstrategieën en het stroomlijnen van retourprocessen. Vervolgens hebben we een longlist van leveranciers opgesteld en zijn we aan de slag gegaan met de verdere stappen uit hun aanpak.”

Het gewenste WMS

“YAYA was op zoek naar een betaalbaar WMS met een moderne user interface, een rijke standaardfunctionaliteit en veel gebruiksgemak” aldus Richard Groenewegen die namens SCEX Software Optimization als projectleider optrad. ‘De selectie is eigenlijk heel soepel en snel verlopen en op basis van het selectieproces werd uiteindelijk duidelijk dat Mecalux zichzelf met Easy WMS als beste kwalificeerde voor de specifieke situatie bij YAYA.”

De implementatie loopt

Jack: “We zijn blij met de ondersteuning van Richard en Willem bij de selectie. Ze hebben ons goed geholpen met hun gestructureerde werkwijze en hun kennis en ervaring van logistieke operaties. Ook fijn dat we hun expertise over het inrichten van ons magazijn hebben kunnen inzetten. Werkt fijn zo breed inzetbare sparringpartner. Inmiddels zijn we gestart met de implementatie en ook daarbij maken we gebruik van de inzet van SCEX. We kijken uit naar de Go Live en de fase die daarna gaat komen. Naar ons idee kunnen we vanuit het perspectief van onze logistieke operatie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet zien.”

Benieuwd wat SCEX WMS Guide voor jou kan betekenen?