Overzicht leveranciers
WMS systemen

  1. Home
  2. /
  3. Leveranciers
  4. /
  5. CTAC B.V.
 

Oplossing
Ctac heeft geen "eigen" WMS oplossing. Wij leveren al geruime tijd SAP WMS.
Opgericht per
2005
Actief in NL sinds
1992
Belangrijkste NL Referenties
Onderstaande klanten, zijn SAP/Ctac referentie klanten:
Aviko (SAP referentie)
Action (Ctac referentie)
Prodrive (Ctac Referentie)
Friesland Campina (SAP referentie)
PVH (Tommy Hilfiger en Calvin Klein) (SAP/Ctac Referentie)
Belangrijkste Referenties Europa
Biedronka
Ferrero
Lamb Weston/Meijer
Unilever
Nestlé
Aantal klanten in Nederland
51-100
Aantal klanten in Europa
>500
Aantal actieve operaties die worden aangestuurd in NL
100-500
Aantal operaties in Europa
>1000

Profiel leverancier

Onderscheidend vermogen

Het DNA van Ctac is het makkelijkste uit te leggen aan de hand van onze kernwaarden. We zijn benaderbaar, praktisch en oplossingsgericht. Waarbij wij de volgende kernwaarden hanteren; Samen, ondernemend, resultaatgericht, bewust en gedreven. Dat is onze identiteit.
1. Samen: Samen werken we toe naar het moment waarop ambities, vakmanschap, ervaring en enthousiasme samenkomen en elkaar versterken.
2. Gedreven: Gedrevenheid kenmerkt onze aanpak. We combineren een passie voor technologie met een scherp oog voor bedrijfsprocessen. Samen werken we toe naar het moment waarop ambities, vakmanschap, ervaring en enthousiasme samenkomen en elkaar versterken. Hier worden we allemaal beter van en stimuleren we onze persoonlijke groei en de groei van onze klanten.
3. Ondernemend: We gaan graag een stapje verder dan de vraag. Onze ondernemende instelling stelt ons in staat om aan te sluiten bij de ambities van onze klanten en deze te versnellen.
4. Resultaatgericht: We boeken resultaat. Dat doen we door heldere doelstellingen te formuleren en daar vervolgens gezamenlijk en gericht naartoe te werken. Afspraak is afspraak. Ons verantwoordelijkheidsgevoel, onze wil om te winnen en onze resultaatgerichte aanpak dragen bij aan jouw succes en dat van ons.
5. Bewust: Wij nemen onze verantwoordelijkheid en ondernemen met oog voor mens, maatschappij en milieu. Door bewuste, maatschappelijk verantwoorde keuzes te maken, borgen we duurzame samenwerkingen, duurzame relaties en duurzaam succes. We zijn deel van een groter geheel en kijken naar de lange termijn.

Met ons team van ervaren consultant hebben we de afgelopen jaren al veel uitdagende projecten met succes live mogen brengen. Deze ervaring nemen we mee in het toekomstige EWM-projecten. Onze consultants onderscheiden zich naast de systeem kennis door een gedegen business kennis en zijn daarmee de ideale sparringpartners. We komen dan ook niet alleen het systeem inrichten maar willen graag bijdragen aan de logistieke transformatie. Daarnaast kan je van ons verwachten dat wij de business continue zullen challenge om gebruik te maken van de standaard SAP-functionaliteiten.

Visie op marktontwikkelingen

* WMS als onderdeel van een netwerk economie
Visie in public cloud wereld is dat een geavanceerd WMS in staat moet zijn om te koppelen met alle mogelijke 3-party software als ERP, TMS, planning applicatie en MES systemen.

In de roadmap van SAP zien we hier periodiek nieuwe features toegevoegd worden om deze koppeling middels standaard interfaces te bewerkstelligen.

* Mechanisatie / Robotisering
Wij zien bij nieuwe implemenaties maar ook bij optimalisatie trajecten een steeds verder gaande mechanisatie / robotisering. Enderzijds veroorzaakt door een toenemende vraag anderszijds door krapte in de arbeidsmarkt. Ondanks het feit dat er een tendens is naar robotisering is onze ervaring dat er vooralsnog voonamelijk wordt geinvesteerd in bewezen technologiën vanwege het feit hier nog steeds grote prodcutiviteitsverbeteringen te realiseren zijn.
Daarnaast biedt mechaniseren een bepaalde mate van flexibiliteit waardoor het makkelijker is om op- of af te schalen.

Voor SAP EWM betekent dat ons steeds vaker gevraagd wordt om te integreren met de software van de één van de mechanisatie leveranciers. Een Viertal mogelijk oplossingen om te koppelen in SAP EWM:

1. SAP EWM- MFS (Material Flow System). Dit is de voorkeursoplossing vanuit CTAC. MFS biedt enorme flexibiliteit, werkt zonder middleware dmv ABAP pushchannels en kan makkelijk gebruik maken van andere communicatie lagen (OData of SOAP webservices)
2. SAP EWM-WCU (Warehouse Control Unit) IDOC integration. Volgende berichttypen worden ondersteund : /SCWM/WMTORD (create warehouse order), /SCWM/WMTOCO (confirm Warehouse Order, Warehouse Task), /SCWM/WMSUMO (Move Handling Unit), /SCWM/WMCATO (Cancel WO/WT), /SCWM/WMPIHU (Create Pick-HU), /SCWM/WMRREF (Release reference number), /SCWM/WMBBIN (Block storage bins).
3. standaard SAP API's (Application Programming Interface) voor berichtenuitwisseling op het gebied van Warehouse Orders en Warehouse Taken.
4. SAP warehouse Robotics: Communicatie tussen SAP EWM en de edge van de robot via een aaplcaite op het Business Technology Platform.

Afhankelijk van het soort mechanisatie (conveyor, ASRS, robotisering., AGV) kan een keuze gemaakt worden voor één van bovenstaande opties.

Download het overzicht van WMS leveranciers (2023)